سياوش صابري گفت: براساس پيشبينيهاي صورت گرفته قرار است همايش نقد مرمت به صورت سالانه برگزار شود تا به اين ترتيب در اين حوزه هرسال يک گام به سوي جلو پيش برويم.البته در اين همايش قرار است برگزاري سالانه اين همايش در يکي از استانهاي کشور نهادينه شود.
وي با اشاره به اينکه در اين همايش از مديران حوزه ميراث، کارشناسان مرتبط در استانها و استادان دانشگاه تهران دعوت به عمل آمده است اضافه کرد: در مجموع تعداد 160تا 200 نفر در اين نشست دو روزه گرد هم خواهند آمد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ادامه داد: در اين همايش در حدود 12 موضوع در مورد فعاليت هاي مطالعاتي، حفاظت از آثار تاريخي و به طور مشخص بناهاي تاريخي ارائه خواهد شد.البته ناگزيريم در دو حوزه تزيينات وابسته به معماري و حفاظت از محوطههاي تاريخي نشستهايي داشته باشيم.
صابري درادامه تاکيد کرد: بررسي موضوعاتي مانند مستندسازي ساخت بناهاي تاريخي، ساماندهي حريمهاي آثار تاريخي، بهسازي ساختار اثر تاريخي و بهسازي لرزه يا مقاوم سازي، نقد احياي يک نمونه از خانههاي تاريخي، عمليات حفاظت پس از حفاري باستاني در يک بناي تاريخي، از جمله مواردي است که در اين گردهمايي ارائه خواهد شد.
مدير کل حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: اميدواريم هر يک از اين طرحها در يک جلسه 45 دقيقهاي (15 دقيقه سخنان رييس جلسه ،30 دقيقه پرسش و پاسخ و بحث علمي در مورد شيوه هاي مرمت)ارائه شود.
وي با اشاره به اينکه در ابتدا تعداد پروژههاي پيشنهادي بيش از 80 مورد اعلام شده بود افزود: براين اساس برخي از پروژهها در قالب پوستر ارائه ميشود چرا که پرداختن به تمامي اين 80 پروژه بيش از يک ماه به طول ميانجامد.
وي در پايان خاطر نشان کرد: البته در اين نشست دو پروژه خاص سنجش وجود دادههاي باستانشناسي و لايه هاي تاريخي از طريق تحليل عکسهاي ماهوارهاي و بهسازي يک سازه چوبي از سوي دفتر بناها و محوطههاي تاريخي و نيز طرح احياي پرديسان نيز با هماهنگي صندوق مرمت و احيا ارائه ميشود./118
انتهای پیام/